Over het wijnhuis
Velen vragen zich af of de Luberon bij de regio Provence of Rhône hoort. Het Luberon-huis Val Joanis ligt slechts 20 kilometer boven het wijndorp Aix-en-Provence, maar behoort qua herkomstbenaming in de wijnbouw tot de Rhône-wijnen. Val Joanis is in ieder geval van vele markten thuis, en maakt diverse wijnen met invloeden van beide wijngebieden.
Wijngaard en regio
Afkomstig van verschillende wijngaarden in de Luberon, Rhône. Dit zijn doorgaans op het zuiden of zuidwesten gerichte hellingen met een bodem van klei en kalksteen.
Vinificatie
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks met een schilweking van 10 dagen. Daarna rijpt 30% van de wijn gedurende 6 maanden op Frans eikenhout, waarvan een derde nieuw.
Geur
In de neus aroma's van zwarte bessen, kruiden en bramen.
Smaak
Een ronde, fruitige wijn met tonen van zwarte en rode bessen en een lichte kruidigheid.
Serveren bij
Lekker met geroosterd lamsvlees, bijvoorbeeld kebab van lamsvlees met een yoghurtsaus.
Land: | Frankrijk |
Regio | Rhône |
Subregio/Classificatie: | Luberon AOC |
Wijnhuis: | Val Joanis |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Grenache, Marselan, Syrah |
Jaargang: | 2019 |
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |