Over het wijnhuis
Het familie wijnhuis Rezabal produceert al generaties lang de zuivere Baskische Txakoli. De drie natuurlijke hulpbronnen: bodem, microklimaat en de menselijke factor maken deze Txakoli wijnen uniek. Het wijnhuis werkt op een traditionele wijze, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologie, in combinatie met behoud en bescherming van het milieu.
Wijngaard en regio
D.O. Getariako Txakolina ligt in het traditionele Zarautz in het centrum van Gipuzkoa. Deze regio wordt beschouwd als de kleinste D.O. in Spanje. De wijngaarden liggen 300 meter boven zeespiegel. De bodems zijn rijk aan mineralen zoals krijtsteen en leisteen. Het Atlantische klimaat geeft de druiven persoonlijkheid. De hoge ligging in combinatie met de hoge temperaturen afkomstig van de golf van Biskaje resulteren in betere beluchting en natuurlijke frisheid van de druif.
Vinificatie
Wijnranken zijn meer dan 50 jaar oud en de productie van deze ‘Hondarribi Zuri’ druif is zeer beperkt. De menselijke factor is erg belangrijk in deze familie bodega, en ze werken met een gekwalificeerd team tijdens het wijnbereidingsproces. De fermentatie vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur, gevolgd door een tweede fermentatie die de ontwikkeling van de primaire aroma’s garandeert.
Geur
In de neus ingetogen maar complexe aroma’s van ananas, appel, abrikoos en minerale nuances.
Smaak
In de mond een verleidelijke fijne sprankeling met een harmonieuze zuurgraad en een heerlijke en lange afdronk.
Serveren bij
Deze doordrinkbare dorstlesser is een heerlijk aperitief en past perfect bij borrelhapjes en visgerechten.
Land: | Spanje |
Regio | Zarautz |
Subregio/Classificatie: | D.O. Getariako Txakolina |
Wijnhuis: | Bodega Rezabal |
Wijnsoort: | Witte Wijn |
Druivenras: | Hondarrabi Zuri, Hondarrabi Beltza |
Jaargang: | 2021 |
Alcoholpercentage: | 11% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 10-12 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |