Over het wijnhuis
Trapiche is opgericht in 1883 met een kleine wijngaard aan de voet van de Andes, genaamd El Trapiche. Begonnen als lokale onderneming is Trapiche inmiddels uitgegroeid tot wijnhuis van formaat met ruim 1.000 hectare aan wijngaarden. Daarnaast werken ze samen met meer dan 300 wijnboeren in de omgeving, om wijn van de beste terroirs uit Mendoza te kunnen aanbieden.
Wijngaard en regio
De druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden vlakbij de Mendoza Rivier, Argentinië.
Vinificatie
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. De wijn rijpt vervolgens verder op hout gedurende 9 maanden.
Geur
In de neus aroma's van bramen en gedroogd fruit, zoethout, leer, tabak en chocolade.
Smaak
Krachtige, zwoele wijn met intense tonen van bramen, aangevuld met kruiden en specerijen.
Serveren bij
Heerlijk te combineren met geroosterd en gegrilde gerechten van de BBQ. Ook heerlijk bij rijke kruidige stoofgerechten.
Land: | Argentinië |
Regio | Mendoza |
Subregio/Classificatie: | Mendoza |
Wijnhuis: | Trapiche |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Syrah |
Jaargang: | 2020 |
Alcoholpercentage: | 13.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |