Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Tradición Rosal 2015

Tradición Rosal 2015

€32,50
op voorraad
Ongekende witte topwijn uit Rias Biaxas!
Beschrijving

Over het wijnhuis

De geschiedenis van Quinta de Couselo is nauw verbonden met het klooster van Santa María de Oia in Rias Baixas. Het Cisterciënzerklooster van Santa María la Real de Oia biedt een geweldige locatie aan de Atlantische Oceaan, in een rotsachtige baai, tussen de steden A Guardia en Baiona. Dit klooster werd gebouwd in het jaar 1136 onder het bewind van Alfonso VII. Vanaf het begin had het klooster banden met de aangrenzende vallei, waar de monniken verschillende boerderijen verwierven en de teelt van wijnstokken bevorderde.

Wijngaard en regio

In de D.O. Rías Baixas zijn 11 variëteiten toegestaan, 5 witte en 6 blauwe: Albariño: 90% van de wijngaarden is met deze druif aangeplant en men maakt er de beste wijnen van, vooral in Val do Salnes. Experimenten in Cataluña hebben aangetoond, dat het waarschijnlijk de riesling van Duitsland is, hetgeen overeenstemt met oude plaatselijke verhalen dat de wijn enkele eeuwen geleden door Duitse monnikken naar Galicia gebracht werd. Ze is nu wijd verspreid over het noordwesten van het Iberisch Schiereiland en groeit in Portugal onder de naam "alvarinho". Het is een kleine druif met hoog suikergehalte die, als ze verbouwd wordt in Val do Salnes, knapperige wijnen met veel fruit en een verfijnde aroma geeft. In het binnenland geeft ze net zoveel fruit maar een minder uitgesproken aroma.

Vinificatie

De wijn heeft 40 maanden op de fijne lie gelegen en 12 maanden gerijpt op 2500 liter eikenhouten vaten.

Geur

In de neus aroma's van rijp en gekonfijt fruit, florale tonen, specerijen en banketbakkersroom.

Smaak

e smaak is net zo intens als de neus, elegant hout, geconcentreerd fruit en een samenspel van mineraliteit en ziltigheid.

Serveren bij

Ideale begeleider van kazen en rijke visgerechten. 

Land: Spanje
Regio Rías Baxas
Subregio/Classificatie: O Rosal
Wijnhuis: Quinta de Couselo
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Albariño, Caiño Blanco, Loureiro
Jaargang: 2015
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 10-12 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee