Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel The Old Orchards Chenin Blanc 2020

The Old Orchards Chenin Blanc 2020

€14,25 €12,50
op voorraad
Krachtige smaakbom van een Chenin Blanc!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Bellingham gaat ver terug naar 1693. In dat jaar plantten de Nederlander Gerrit Janz van Vuuren en zijn vrouw, een Franse Hugenote, de eerste 1000 wijnstokken. Bellingham ontwikkelde zich daarna tot een Zuid-Afrikaans wijnhuis met een keur aan kwaliteitswijnen. Wijnen uit de Nieuwe Wereld, gemaakt op klassieke wijze. De huidige Bellingham range weerspiegelt de geschiedenis van het huis. Een geschiedenis verbonden met een gouden draad van innovatie, vindingrijkheid en een vooruitziende blik. Bij Bellingham gaan we bij het wijnmaken uit van zogenaamde minimale interventie. We willen een natuurlijk product maken met zo min mogelijk ingrepen in de vinificatiekelder. Eeuwenoude methoden combineren we met hedendaagse technische hoogstandjes om kwaliteitswijnen te maken die de druif en het terroir weerspiegelen. Iedere fase van de productie krijgt alle tijd en aandacht. De nadruk ligt op het mondgevoel en het behoud van het karakter van de druif en het terroir.

Wijngaard en regio

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit Paarl, waar het warme, mediterrane klimaat zorgt voor een perfecte rijping van de chenin blanc. Ze komen uit Voor Paardeberg, op de grens met Swartland, waar je mooie ondergronden vindt, onder meer met verweerd graniet. Door druiven te oogsten van 25 jaar oude bush vines van ongeïrrigeerde wijngaarden wordt een hoge kwaliteit bereikt, met veel smaakaroma's.

Vinificatie

Na binnenkomst worden de druiven in de vorm van hele trossen geperst en vergist op gebruikte vaten van Frans eiken, met de eigen gisten, om een natuurlijke wijn te maken.

Geur

In de neus tropisch fruit, meloen, vanille, perzik en gele pruimen.

Smaak

Krachtige volle witte wijn met veel rijp fruit, fijne bitters en mooie zuren.

Serveren bij

Lekker bij viskoekjes, gerookte zalm, maar ook bij wit vlees, zoals een mooie varkenskotelet.

Land: Zuid-Afrika
Regio West-Kaap
Subregio/Classificatie: Paarl
Wijnhuis: Bellingham
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Chenin Blanc
Jaargang: 2020
Alcoholpercentage: 14%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 9-11 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee, wel vegan friendly