Over het wijnhuis
Bellingham gaat ver terug naar 1693. In dat jaar plantten de Nederlander Gerrit Janz van Vuuren en zijn vrouw, een Franse Hugenote, de eerste 1000 wijnstokken. Bellingham ontwikkelde zich daarna tot een Zuid-Afrikaans wijnhuis met een keur aan kwaliteitswijnen. Wijnen uit de Nieuwe Wereld, gemaakt op klassieke wijze. De huidige Bellingham range weerspiegelt de geschiedenis van het huis. Een geschiedenis verbonden met een gouden draad van innovatie, vindingrijkheid en een vooruitziende blik. Bij Bellingham gaan we bij het wijnmaken uit van zogenaamde minimale interventie. We willen een natuurlijk product maken met zo min mogelijk ingrepen in de vinificatiekelder. Eeuwenoude methoden combineren we met hedendaagse technische hoogstandjes om kwaliteitswijnen te maken die de druif en het terroir weerspiegelen. Iedere fase van de productie krijgt alle tijd en aandacht. De nadruk ligt op het mondgevoel en het behoud van het karakter van de druif en het terroir.
Wijngaard en regio
The Bernard Series heeft zijn naam te danken aan Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort 'tovenaar', omdat hij niet tevreden was tot de wijn helemaal perfect was en volledig naar zijn zin. De pinotage, een kruising van pinot noir en cinsault, is een echt Zuid-Afrikaans product. Hij levert de mooiste resultaten op als hij is aangeplant in de vorm van bosjes, bush vines, dus niet op draden. De natuurlijke schaduw van de bladeren zorgt voor een perfecte, geleidelijke rijping. Deze pinotage is een trots product van mooie bush vines.
Vinificatie
Na een strikte selectie van de beste druiven wordt de wijn vergist op open houten vaten, waarbij de kap dagelijks wordt gebroken, om te zorgen voor een goed contact tussen schillen en gistende wijn. Dat zorgt voor veel kleur en een mooie kracht. Vervolgens rijpt hij op barriques van Frans eiken, waarvan de helft nieuw.
Geur
In de neus rijke aroma's van koffie, kruidigheid, chocolade, prachtig hout en fruit, frambozen, pruimen en krenten.
Smaak
De smaak is krachtig en donker, intens, maar heeft ook frisheid en zuren; heel aantrekkelijk, typisch Zuid-Afrikaans rood.
Serveren bij
Heerlijk bij krachtige vleesgerechten, wild, zoals hert of haas, eendenborst, belegen boerenkazen.
Land: | Zuid-Afrika |
Regio | West-Kaap |
Subregio/Classificatie: | nvt |
Wijnhuis: | Bellingham |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Pinotage |
Jaargang: | 2017 |
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 15-17% |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee, wel vegan friendly |