Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel SGJ Grauer burgunder 2021

SGJ Grauer burgunder 2021

€9,95
op voorraad
Heldere mineraalvolle witte wijn met karakter uit Baden!
Beschrijving

Over het wijnhuis

De fascinatie van de familie voor wijn begon in 1936. Siegbert Bimmerle runt dit familiebedrijf sinds 1986. Kwaliteit is al jaren de sleutel tot succes voor Siegbert Bimmerle. Hij maakt nooit een compromis als het gaat om de kwaliteit van zijn wijnen. Zijn dagelijkse motivatie is dan ook om het allerbeste nog beter te maken! Door de jaren heen heeft Siegbert er alles aan gedaan om dit prachtige wijnhuis te ontwikkelen tot een van de meest geavanceerde wijnmakerijen in de regio Baden. En met succes! Tegenwoordig is hij een van de grootste en modernste particuliere wijnbouwers in Baden.

Wijngaard en regio

Baden is het warmste Duitse wijnbouwgebied. Hier raast een lichte Mediterrane wind die, vanuit Zuid-Frankrijk, de lagere Rijnvallei bereikt. Dit zorgt voor een perfecte ontwikkeling en groei van de verschillende druivensoorten die gebruikt worden voor de wijnen van Bimmerle. De druivenstokken zijn soms wel tot 45 jaar oud.

Vinificatie

De druiven worden zorgvuldig met de hand geplukt en gekoeld totdat ze verwerkt worden. Alle wijnen van Bimmerle worden gebotteld in de eigen, moderne wijnmakerij waarbij altijd de constante en hoge kwaliteit van de wijnen gewaarborgd wordt.

Geur

In de neus aroma's van peer, grapefruit, mandarijn en citrus. 

Smaak 

De wijn heeft een heldere, minaralige afdronk met een klein bittertje. Een wijn met een harmonieus karakter!

Serveren bij

Heerlijk bij coquilles en visgerechten.

Land: Duitsland
Regio Baden
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Siegbert Bimmerle
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Pinot Gris
Jaargang: 2020
Alcoholpercentage: 12.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 6-8 graden
Afsluiting: Schroefdop
Bio: Nee