Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel MS Estela ICE wine 2021

MS Estela ICE wine 2021

€9,75
op voorraad
Frisse zoete, maar niet te zoete Spaanse ijswijn. Een heerlijke wijn voor bij een dessert!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Bodega Martinez Saez is een familie wijnhuis waar ambacht wordt gecombineerd met de nieuwste technologieën. Het wijnhuis is in 2001 verbouwd en bevat ultramoderne installaties, waarbij de vinificatie plaats vindt in een ondergrondse wijnkelder waar de temperatuur en luchtvochtigheid strikt worden gecontroleerd. Bovendien geschiedt de fermentatie en filtering op een traditionele wijze en worden er geen sulfiet en suikers aan toegevoegd.

Het wijnhuis werkt uitsluitend met druiven afkomstig uit eigen wijngaarden om de kwaliteit te waarborgen. Het gehele jaar wordt de wijngaard zorgvuldig onderhouden en activiteiten zoals snoeien en oogsten gebeurt op een milieuvriendelijke en duurzame manier om erosie en bodemdegradatie tegen te gaan. Wijnmaker Antonio Rodriguez heeft naast Castilla la Mancha ook ervaring opgedaan in de regio Rioja en Valdepeñas. 

Wijngaard en regio

Castilla La Mancha is het grootste wijngebied in heel Europa (450.000ha). De Denomación de Origen (D.O.) Castilla La Mancha, gelegen in centraal Spanje, is een uitgestrekte Oude Wereld streek met een opwindende heropleving. Een streek waar hedendaags steeds meer karakteristieke kwaliteitswijnen worden geproduceerd. De winters zijn bitter koud en de zomers zijn heet, de zon schijnt 12-14 uur per dag. Regenval is er schaars en daarom zijn de wijnstokken wijd verdeeld om elke plant haar aandeel in de kleine hoeveelheid water die valt te gunnen. Er is één voordeel door het uitdagende klimaat in Castilla La Mancha, slechts enkele wijngaardplagen of ziekten kunnen overleven waardoor druiven op een ecologische wijze ziektevrij groeien.

Het landgoed van Martinez Saez heeft een totale oppervlakte van 550 hectare waar zowel druiven als olijven worden verbouwd. De wijngaarden liggen op 900 meter hoogte wat frisheid, hoge fruitconcentratie en structuur geeft aan de druiven. De opbrengst per wijnrank is laag (gem. 1,5kg) en in combinatie met het gunstige klimaat verkrijgen de druiven intense aroma’s. 

Vinificatie

Wijngaarden liggen op 850 meter hoogte. Druiven worden geplukt in November of December, vaak met vorst en zijn dus bevroren. De druiven worden bevroren geperst, de siroop die hierdoor ontstaat is de basis van deze ijswijn.

Geur

In de neus typische aroma’s van de mocateldruif.

Smaak

De wijn is rond, zoet (maar niet te zoet) en aangenaam in de mond met tonen van honing. In de afdronk een lichte citrus die voor een aangename frisheid zorgt.

Serveren bij

Deze wijn gaat goed samen foie gras, paté met cranberry, geitenkaas met honing, verschillende soorten kaas en desserts.

Land: Spanje
Regio Castilla La Mancha
Subregio/Classificatie: D.O. Castilla La Mancha
Wijnhuis: Bodegas Martin Saez
Wijnsoort: Dessert Wijn
Druivenras: Moscatel
Jaargang: 2021
Alcoholpercentage: 9%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 6-8 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Ja, niet gecertificeerd