Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Riesling 2020
€12,50 €9,95
op voorraad
Soepele nieuwe wereld Riesling met knisperende zuren!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Het Marlborough Estate is het harde werk van de zuidelijke man Andrew en zijn kleine team die elke basis in hun boetiekwijnbedrijf dekken. Andrew groeide op in Marlborough waar ook zijn passie voor de mistige baaien van deze regio ontwikkelde. Andrew heeft zijn ervaring opgedaan in verschillende grote wijnhuizen over de hele wereld. Maar in 2008 was het tijd voor een nieuwe stap. Zijn doel is om wijnen te maken waar de cultuur van Nieuw-Zeeland in verwerkt is.

Wijngaard en regio

Deze regio is dankzij verschillende micro klimaten uitermate geschikt voor het maken van wijn. Warme dagen worden gecompenseerd met voldoende koelte in de nacht. Hierdoor kunnen de druiven uitstekend rijpen. Daarbij is de grond erg rijk aan verschillende mineralen. De druiven kunnen met dat fundament een bijzonder karakter ontwikkelen.

Vinificatie

Als de druiven perfect rij zijn worden ze met de hand geoogst. Hierop volgt een strenge selectie, want alleen de allerbeste druiven worden geperst. Na een zachte persing wordt het sap gefermenteerd bij lage temperaturen. De fermentatie duurt ongeveer 5 weken totdat het werd gestopt met een levendige restsuiker. Hierna krijgt de wijn de nodige rust en wordt het een aantal maanden later gebotteld.

Geur

In de neus aroma's van abrikoos, mango, ananas, citroen en een beetje honing.

Smaak

De wijn is soepel met aroma's van zwoele rijp fruit en knisperende zuren. Puur, eerlijk en fris in de afdronk. 

Serveren bij

Heerlijk bij Thais eten en andere spicy Aziatische gerechten.

Land: Nieuw-Zeeland
Regio Marlborough
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Marlborough Estate Reserve
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Riesling
Jaargang: 2020
Alcoholpercentage: 10.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 8-10 graden
Afsluiting: Sc
Bio: Nee