Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Ribolla Gialla Collio 2019

Ribolla Gialla Collio 2019

€17,50
op voorraad
Dikke vette witte wijn uit het noordwesten van Italië!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Het wijnhuis Gradis’ciutta is geboren in 1997 toen Robert Princic, destijds 20 lentes jong, besloot om het stuk grond waarop zijn vader en opa al jaren druiven verbouwden een naam te geven. Het was Robert die besloot om de passie, de druiven en het terroir te vertalen naar een merk. De naam is gebaseerd op een klein dorpje in het hart van Collio , dicht tegen de Sloveense grens.

Bij Gradis’ciutta staat de natuur centraal. Het komt dus niet als een verassing dat ze volledig biologisch gecertificeerd zijn. Echter is dit makkelijker gezegd dan gedaan, er valt namelijk tussen de 1000 en 1400 millimeter aan regen per jaar. Hierdoor is het bijzonder moeilijk om constant biologisch te werk te gaan, hetgeen Robert Princic al sinds 2008 doet. Hij was de eerste die hier mee begon in het gebied, de pionier van Collio. Om dit mogelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van wetenschap. Constante monitoring van meteorologische controle eenheden zorgen ervoor dat ze kunnen anticiperen en op een correcte manier kunnen ingrijpen zonder de natuur te beschadigen. Ondertussen maken ze zelfs gebruik van een hernieuwbare energiebron en hebben ze bijenkorven gebouwd om de natuur een handje te helpen! Vandaag de dag heeft het wijnhuis ongeveer 25 hectare aan wijngaarden die over 35 hectare aan grond verspreid liggen. Robert heeft ondertussen, met steun van zijn onvermoeibare ouders, al vele prijzen in de wacht gesleept met zijn adembenemend assortiment aan wijnen.

Wijngaard en regio

The vineyards from which this wine is produced are located in Ruttars and Bukova vineyards in the southwest side of Mount Calvario, at an altitude of 180 meters (600 feet) above sea level. De wijngaarden voor deze wijn liggen in Ruttars en Bukova, zuidwest gelegen van de berg Calvario op een hoogte van 180 meter boven zeeniveau.

Vinificatie

Cryo maceratie voor 24 uur, aansluitend wordt de wijn wordt sur lie gerijpt tot het bottelen. 

Geur

In de neus aroma's van citrus, appel en room.

Smaak

De wijn is aromatisch met dik sap vol stuivende aroma's en mooie zuren.

Serveren bij

De wijn is heerlijk bij salades en lichte visgerechten.