Over het wijnhuis
Wat ooit begon als een feestelijke aangelegenheid waar drie vaten aan druiven met de voeten werden gestampt in 1996, groeide uit tot de geboorte van het eerste micro-wijnhuis van de Westkaap in 1997. De focus? Pinot Noir.
In 2007, toen de wijnen van Catherine Marshall al wereldwijd vermarkt werden, koos ze ervoor om haar aandacht richting Elgin te verleggen. Met de druiven uit dit cool climate gebied worden zowel witte als rode wijnen geproduceerd, met een fris en aromatisch gevoel.
Catherine Marshall Wines is de eerste wijnrange in Zuid-Afrika dat naar een gelijknamige vrouwelijke wijnmaker vernoemd is.
Wijngaard en regio
De druiven zijn afkomstig uit de Elgin-vallei.
Vinificatie
De druiven worden licht gekneusd na het ontstelen. Na het fermenteren van de druiven volgt het persen. Dit geschied gescheiden per druifsoort. Aansluitend worden beide druivensoorten gescheiden gerijpt op Franse eikenhouten 225 liter vaten. Botteling bestaat uit 57% Cabernet Franc en 43% Merlot.
Geur
In de neus complexe aroma's van zwarte pruimen, moerbei, viooltjes en puntenslijpsel.
Smaak
Een rijke volle rode wijn vol fruit met frisse zuren, goed geïntegreerde tannines. De wijn heeft veel structuur en is prachtig in balans.
Serveren bij
De wijn past goed bij kruidige vleesgerechten en sauzen. Ook heerlijk bij kruidige soepen.
Land: | Zuid-Afrika |
Regio | West-Kaap |
Subregio/Classificatie: | Elgin |
Wijnhuis: | Catherine Marshall |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Merlot, Cabernet Franc |
Jaargang: | 2016 |
Alcoholpercentage: | 14.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |