Over het wijnhuis
De wijnen van Hammeken Cellars verzamelen het beste van de Spaanse lokale druiven en tradities, met de wijnbereidingsstijl en -technieken van de "Nieuwe Wereld". Het resultaat is een onderscheidende collectie wijnen, modern, fruitig, fris en met een opvallende prijs/kwaliteit verhouding.
Wijngaard en regio
Het gebied rond Yecla ligt aan de oostzijde van het centraal plateau, omringd door lage bergen en glooiende heuvels, met wijngaarden op 400 tot 700 m hoogte. De bodem is goed: kalkstenen ondergrond met een dikke, bruine tussenlaag met gedegradeerde carbonaten, en een lichte zanderige bovenlaag met hier en daar wat kleiformaties.
Vinificatie
De Monastrell druiven worden geperst en ondergaan vergisting op RVS. 15% van het sap rijpt vervolgend op eikenhouten vaten.
Geur
In de neus aroma's van pruimen, bosfruit en specerijen.
Smaak
Deze wijn gemaakt van 100% Monastrell druiven is licht kruidig en heeft een zwoel karakter. De late oogst zorgt voor een krentje in de smaak.
Serveren bij
Heerlijk bij bij rood vlees, wildgerechten, pasta’s en diverse kazen.
Land: | Spanje |
Regio | Murcia |
Subregio/Classificatie: | D.O. Yecla |
Wijnhuis: | Hammeken Cellars |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Monastrell |
Jaargang: | 2018 |
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |