Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Paraje Penaboa 2017

Paraje Penaboa 2017

€36,25
op voorraad
Paradepaardje van Finca Viñoa met een hoofdletter P!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Het kleine wijnhuis Finca Viñoa is 1 van de 3 pilaren van het grotere project Grandes Pagos Gallegos. Een project dat als doel heeft om kleine en traditionele wijnboeren uit Galicië in stand te houden. Druiven zoals Godello, Albariño en Loureiro worden gebruikt in blends, maar de Treixadura domineert altijd. De oorspronkelijke eigenaren verbouwden al meer dan tweehonderdvijftig jaar wijnstokken op het landgoed van Finca Viñoa. Vervolgens werd de boerderij meerdere malen verkocht tot 2014, toen Grandes Pagos Gallegos de Viticultura Tradicional het pand kocht.

Wijngaard en regio

De wijngaarden van Ribeiro liggen allemaal in de provincie Orense, en 3100 ha van het totale wijngaardareaal van 12.993 ha, valt onder de D.O. De meeste wijngaarden liggen in riviervalleien (de Arnoya, de Avia en de Miño stromen hier). Ze zijn dus in terrasvorm aangelegd, op zanderige, alluviale bodems op een ondergrond van graniet, die kenmerkend is voor dit deel van Spanje. De bodem heeft over 't algemeen weinig te bieden en dat verklaart waarschijnlijk waarom de meeste Ribeiro wijnen tot voor kort niets bijzonders waren. De wijngaarden liggen op een hoogte van 100 tot 350 m.

Vinificatie

De wijn rust 36 maanden op de fijne lie en rijpt 12 maanden in foudres van 2500 liter.

Geur

In de neus intense aroma's van witte bloesem, citrus, vanille en cederhout.

Smaak

De wijn is bloemig, fruitig, kruidig en romig. Van oranjebloesem naar lychee en van steranijs naar cederhout tot bakkersroom met een vleugje vanille.

Serveren bij

Heerlijk bij rijke visgerechten, tapas en gevogelte. 

Land: Spanje
Regio Ribeiro
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Finca Viñoa
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Treixadura, Albarino, Godello, Loureira
Jaargang: 2017
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 6-8 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee