Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Orce Roble Tempranillo 2021

Orce Roble Tempranillo 2021

€8,75
op voorraad
Easy Tempranillo uit Castilla La Mancha! Borrelwijn pur sang!
1-2 dagen
Beschrijving

Over het wijnhuis

Bodega Martinez Saez is een familie wijnhuis waar ambacht wordt gecombineerd met de nieuwste technologieën. Het wijnhuis is in 2001 verbouwd en bevat ultramoderne installaties, waarbij de vinificatie plaats vindt in een ondergrondse wijnkelder waar de temperatuur en luchtvochtigheid strikt worden gecontroleerd. Bovendien geschiedt de fermentatie en filtering op een traditionele wijze en worden er geen sulfiet en suikers aan toegevoegd.

Het wijnhuis werkt uitsluitend met druiven afkomstig uit eigen wijngaarden om de kwaliteit te waarborgen. Het gehele jaar wordt de wijngaard zorgvuldig onderhouden en activiteiten zoals snoeien en oogsten gebeurt op een milieuvriendelijke en duurzame manier om erosie en bodemdegradatie tegen te gaan. Wijnmaker Antonio Rodriguez heeft naast Castilla la Mancha ook ervaring opgedaan in de regio Rioja en Valdepeñas. 

Wijngaard en regio

Castilla La Mancha is het grootste wijngebied in heel Europa (450.000ha). De Denomación de Origen (D.O.) Castilla La Mancha, gelegen in centraal Spanje, is een uitgestrekte Oude Wereld streek met een opwindende heropleving. Een streek waar hedendaags steeds meer karakteristieke kwaliteitswijnen worden geproduceerd. De winters zijn bitter koud en de zomers zijn heet, de zon schijnt 12-14 uur per dag. Regenval is er schaars en daarom zijn de wijnstokken wijd verdeeld om elke plant haar aandeel in de kleine hoeveelheid water die valt te gunnen. Er is één voordeel door het uitdagende klimaat in Castilla La Mancha, slechts enkele wijngaardplagen of ziekten kunnen overleven waardoor druiven op een ecologische wijze ziektevrij groeien.

Het landgoed van Martinez Saez heeft een totale oppervlakte van 550 hectare waar zowel druiven als olijven worden verbouwd. De wijngaarden liggen op 900 meter hoogte wat frisheid, hoge fruitconcentratie en structuur geeft aan de druiven. De opbrengst per wijnrank is laag (gem. 1,5kg) en in combinatie met het gunstige klimaat verkrijgen de druiven intense aroma’s. 

Vinificatie

Druiven afkomstig van de eigen wijngaarden. Gerijpt in eiken vaten gedurende 90 dagen, in dit proces vindt de tweede gisting plaats. Pure rode wijn zonder toevoegingen van sulfieten en suikers.

Geur

In de neus overheersende fijne aroma's van rijp fruit (bramen, pruimen) met tonen van zoethout, allemaal in mooie harmonie met lichte kruiden en balsamico en een vleugje toast.

Smaak

In de mond smaak van donker rijp fruit, specerijen en cederhout. subtiele tannines, De wijn is vol en zacht, heeft veel structuur, subtiele tannines en een lange intense afdronk.

Serveren bij

Heerlijke wijn bij de borrel en gaat goed samen met tapas, roodvlees, wild, tonijn en bij
een kaasplankje.

Land: Spanje
Regio Castilla La Mancha
Subregio/Classificatie: D.O. Castilla La Mancha
Wijnhuis: Bodega Martinez Saez
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Tempranillo
Jaargang: 2019
Alcoholpercentage: 14%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 12-15 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Ja, niet gecertificeerd