Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Orce Blanco Macabeo 2021

Orce Blanco Macabeo 2021

€8,50
op voorraad
Verkwikkend frisse witte aperitief wijn gemaakt van Macabeo uit Castilla La Mancha!
1-2 dagen
Beschrijving

Over het wijnhuis

Bodega Martinez Saez is een familie wijnhuis waar ambacht wordt gecombineerd met de nieuwste technologieën. Het wijnhuis is in 2001 verbouwd en bevat ultramoderne installaties, waarbij de vinificatie plaats vindt in een ondergrondse wijnkelder waar de temperatuur en luchtvochtigheid strikt worden gecontroleerd. Bovendien geschiedt de fermentatie en filtering op een traditionele wijze en worden er geen sulfiet en suikers aan toegevoegd.

Het wijnhuis werkt uitsluitend met druiven afkomstig uit eigen wijngaarden om de kwaliteit te waarborgen. Het gehele jaar wordt de wijngaard zorgvuldig onderhouden en activiteiten zoals snoeien en oogsten gebeurt op een milieuvriendelijke en duurzame manier om erosie en bodemdegradatie tegen te gaan. Wijnmaker Antonio Rodriguez heeft naast Castilla la Mancha ook ervaring opgedaan in de regio Rioja en Valdepeñas. 

Wijngaard en regio

Castilla La Mancha is het grootste wijngebied in heel Europa (450.000ha). De Denomación de Origen (D.O.) Castilla La Mancha, gelegen in centraal Spanje, is een uitgestrekte Oude Wereld streek met een opwindende heropleving. Een streek waar hedendaags steeds meer karakteristieke kwaliteitswijnen worden geproduceerd. De winters zijn bitter koud en de zomers zijn heet, de zon schijnt 12-14 uur per dag. Regenval is er schaars en daarom zijn de wijnstokken wijd verdeeld om elke plant haar aandeel in de kleine hoeveelheid water die valt te gunnen. Er is één voordeel door het uitdagende klimaat in Castilla La Mancha, slechts enkele wijngaardplagen of ziekten kunnen overleven waardoor druiven op een ecologische wijze ziektevrij groeien.

Het landgoed van Martinez Saez heeft een totale oppervlakte van 550 hectare waar zowel druiven als olijven worden verbouwd. De wijngaarden liggen op 900 meter hoogte wat frisheid, hoge fruitconcentratie en structuur geeft aan de druiven. De opbrengst per wijnrank is laag (gem. 1,5kg) en in combinatie met het gunstige klimaat verkrijgen de druiven intense aroma’s. 

Vinificatie

De ruim 40 jaar oude wijnstokken met beperkte hoeveelheid druiven per rank zorgen voor deze aromatische wijnen. Door het ruim 25 graden temperatuurverschil tussen dag en nacht maakt de druif een extra lange rijping door. De pluk geschiedt op het koelste moment in de nacht. Voordat de gisting begint worden de druiven bij een lage temperatuur afgesloten en luchtdicht in de most gelaten, het voorgisten wordt gevolgd door de normale gisting bij een gecontroleerde temperatuur. 

Geur

Fris en fruitige aroma’s van peer en groene appel met in de achtergrond tonen van mango en ananas.

Smaak

In de mond fruitige aroma's van tropisch fruit, groene appel en verkwikkende frisse zuren door kleine citrustonen in de afdronk.

Serveren bij

Deze wijn is ideaal als aperitief, als begeleider bij salades, sushi en allerlei andere magere vissoorten. 

 

 

Land: Spanje
Regio Castilla La Mancha
Subregio/Classificatie: D.O. Castilla La Mancha
Wijnhuis: Bodega Martinez Saez
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Macabeo
Jaargang: 2019
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 6-8 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Ja, niet gecertificeerd