Over het wijnhuis
De verschillende generaties van familie Meler zijn al eeuwenlang betrokken in de landbouw in Barbastro. De droom van wijnbouw en wijn maken door middel van een wijnhuis te starten is voortgekomen uit de familiegeschiedenis. De drie zussen van Bodega Meler zetten de ambachtelijke traditie voort en combineren dit met moderne technieken. Deze drie jonge dynamische vrouwen, hebben drie verschillende passies maar met één duidelijk doel: "met kwaliteitsdruiven een heerlijke zuivere wijn maken met karakter en zonder toevoegingen". Het resultaat is een groot aantal uitzonderlijke wijnen, die op natuurlijke wijze gemaakt zijn met eigen inheemse gisten en zonder toevoeging van sulfieten en suikers. Ana Meler is de jongste en getalenteerde wijnmaakster. Ze maakt wijnen die in sommige gevallen afwijken van de traditionele typen… soms revolutie ipv evolutie!
Wijngaard en regio
De wijngaard van de familie Meler ligt in D.O. Somontano, aan de voet van de Pyreneeën. Een klein gebied dat steeds weer positief verrast, er zijn namelijk maar weinig plaatsen in de wereld waar vergelijkbare condities voor wijnbouw zoals in Somontano samen komen. De bergen in de Pyreneeën, met een klimaat van koude winters en hoge temperaturen in de zomer, zijn ideaal voor de productie van bijzondere bergwijnen. De wijnen ontwikkelen door deze condities veel balans. Zo blijven de wijnen naast de intense smaken veel frisheid en zijn ze mineraalrijk.
Vinificatie
De druiven worden geoogst op hun rijpste moment, tijdens de koudste uren van een september nacht, vervolgens ontsteling, waarna een koele pre-fermentatie wordt toegepast. Gisting gebeurt individueel per wijnperceel en druifsoort. Na langzame délestage verkrijgt de wijn zijn structuur. De wijn wordt 9 maanden verder gerijpt in Frans eiken vaten waarna gebotteld zonder toevoeging van sulfiet.
Geur
In de neus krachtige aroma's van fris en rijp rood fruit, met een vleugje balsamico.
Smaak
Een prachtige combinatie van vol en rijp fruit. Goede structuur, een mooie krachtige en gebalanceerde afdronk.
Serveren bij
Deze wijn is ideaal bij kazen, vegetarische gerechten, antipasta, rood vlees en chocolade.
Land: | Spanje |
Regio | D.O. Somontano |
Subregio/Classificatie: | nvt |
Wijnhuis: | Bodegas Meler |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Garnacha, Cabernet Sauvignon, Tempranillo |
Jaargang: | 2015 |
Alcoholpercentage: | 14.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |