Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Meler 15 Meses 2015

Meler 15 Meses 2015

€16,50 €13,75
op voorraad
Krachtige gerijpte Spaanse rode blend!
Beschrijving

Over het wijnhuis

De verschillende generaties van familie Meler zijn al eeuwenlang betrokken in de landbouw in Barbastro. De droom van wijnbouw en wijn maken door middel van een wijnhuis te starten is voortgekomen uit de familiegeschiedenis. De drie zussen van Bodega Meler zetten de ambachtelijke traditie voort en combineren dit met moderne technieken. Deze drie jonge dynamische vrouwen, hebben drie verschillende passies maar met één duidelijk doel: "met kwaliteitsdruiven een heerlijke zuivere wijn maken met karakter en zonder toevoegingen". Het resultaat is een groot aantal uitzonderlijke wijnen, die op natuurlijke wijze gemaakt zijn met eigen inheemse gisten en zonder toevoeging van sulfieten en suikers. Ana Meler is de jongste en getalenteerde wijnmaakster. Ze maakt wijnen die in sommige gevallen afwijken van de traditionele typen… soms revolutie ipv evolutie!

Wijngaard en regio

De wijngaard van de familie Meler ligt in D.O. Somontano, aan de voet van de Pyreneeën. Een klein gebied dat steeds weer positief verrast, er zijn namelijk maar weinig plaatsen in de wereld waar  vergelijkbare condities voor wijnbouw zoals in Somontano samen komen. De bergen in de Pyreneeën, met een klimaat van koude winters en hoge temperaturen in de zomer, zijn ideaal voor de productie van bijzondere bergwijnen. De wijnen ontwikkelen door deze condities veel balans. Zo blijven de wijnen naast de intense smaken veel frisheid en zijn ze mineraalrijk. 

Vinificatie

De oude wijnranken aan de voet van de Pyreneeën, met een lage opbrengst (ca. 2 kg per rank) maar zeer hoge concentratie, vormen de basis van deze mineraalrijke Reserva. De Cabernet en Merlot worden los van elkaar gedurende minimaal 15 maanden gerijpt in Frans (medium toast) eiken vaten. Aan deze ambachtelijke bereiding wordt geen sulfiet toegevoegd.

Geur

Een complexe neus, meest opmerkelijk is de aanzienlijke hoeveelheid fruit, vooral rood fruit en aroma’s verkregen van de tijdin Frans eiken vaten (geroosterde, minerale en kruidige tonen).

Smaak

In de mond is de wijn gulzig, goed gestructureerd, met een mooi evenwicht tussen fruit en hout.

Serveren bij

Deze wijn is ideaal bij rood vlees, tonijn, gestoofde gerechten, Iberico vlees en een kaasplankje. 

Land: Spanje
Regio D.O. Somontano
Subregio/Classificatie: nvt
Wijnhuis: Bodegas Meler
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Cabernet Sauvignon, Merlot
Jaargang: 2012
Alcoholpercentage: 14%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 16-18 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Nee