Over het wijnhuis
Wijnhuis Masseria Borgo Dei Trulli heeft zijn naam te danken aan de kalkstenen huizen die in deze streek te vinden zijn. De huizen zijn gebouwd zonder cement en hebben een kegelvormig dak. En deze staan bekend als een trullo of trulli. Het is opgericht door Luca Pomaro en wijnmaker Alessandro Michelon, met als uitgangspunt het produceren van wijnen van inheemse druiven die het karakter van de specifieke regio waar ze worden verbouwd tot uitdrukking brengen.
Wijngaard en regio
Salento levert voornamelijk rode wijn, afkomstig van twee soorten druiven. De meest bekende is de Primitivo, de zelfde druif als de Californische Zinfandel. De Primitivo di Manduria is de belangrijkste DOC in deze soort. De Primitivo wijnen zijn meestal gemaakt van alleen deze druivensoort.
Vinificatie
Na het ontstelen worden de druiven niet gekneusd, waardoor ze intact blijven. De fermentatie die daarop volgt vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 23 tot 25 graden. Na de malolactische gisting wordt de wijn overgebracht in roestvrijstalen tanks waar de wijn enkele maanden rust krijgt.
Geur
In de neus aroma's van kersen en pruimen, maar ook droge kruiden.
Smaak
In het glas rijp roodfruit samen met zoete specerijen. De wijn is sappig en vol in de smaak. Een lekker
mondgevoel met een licht vlezige structuur.
Serveren bij
Pizza time! Erg prima bij deze primitivo. Maar ook pasta's met rijke vleessaus of truffel. Of
probeer eens met een borrelplank vol belegen kazen en romige fuet.
Land: | Italië |
Regio | Puglia |
Subregio/Classificatie: | Salento IGT |
Wijnhuis: | Masseria Borgo dei Trulli |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Primitivo |
Jaargang: | 2020 |
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |