Over het wijnhuis
Di Ubaldo is een wijnhuis dat pas een kleine 15 jaar bestaat en ligt in het noorden van de Abruzzen, de bakermat van de Montepulciano D’Abruzzo. Het wijnhuis is een familiebedrijf en is in handen van de familie Di Ubaldo. Voorheen was de familie werkzaam in de textielindustrie en om die geschiedenis eer aan te doen hebben ze deze bijzondere stoffen etiketten bedacht. Zelf bedacht, zelf ontworpen en zelf gemaakt: un vino di stoffa!
Wijngaard en regio
De familie gaat uitsluitend biologisch te werk en gelooft in een optimale en natuurlijke balans tussen bodem, plant en klimaat om de beste druiven te produceren. Er wordt voornamelijk met lokale druiven gewerkt, denk bijvoorbeeld aan Pecorino, Trebbiano en Montepulciano D’Abruzzo.
Vinificatie
De druiven worden handmatig geplukt omdat Di Ubaldo enkel met perfecte druiven wil werken. Vervolgens wordt nog eens handmatig alles verwijderd wat niet tussen de druiven thuis hoort zoals blaadjes, steentjes of insecten. Rijping in staal en fles gedurende 2 jaar.
Geur
In de neus aroma´s van rood en donker fruit zoals pruimen en kersen.
Smaak
De smaak is sappig en complex met harmonieuze tannine. Ten slotte is de afdronk bloemig en fruitig.
Serveren bij
Heerlijk bij lasagne en rijke pastagerechten met vlees in de hoofdrol.
Land: | Italië |
Regio | Abruzzen |
Subregio/Classificatie: | Montepulciano d'Abruzzo DOC |
Wijnhuis: | Di Ubaldo |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Montepulciano d'Abruzzo |
Jaargang: | 2020 |
Alcoholpercentage: | 13% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |