Over het wijnhuis
Oprichter Graham Beck zag al snel dat zijn aangekochte landgoed Madeba, vlak buiten Robertson, een overeenkomstig terroir had met de Franse Champagnestreek. Zijn wijngaarden bleken bij uitstek geschikt voor de productie van mousserende wijnen van wereldklasse. Samen met wijnmaker Pieter Ferreira, bijnaam ‘Mr. Bubbles’, hebben de wijnen van Beck al vele festiviteiten ingeluid.
Wijngaard en regio
De druiven zijn afkomstig van geselecteerde wijngaarden in de regio Stellenbosch en het district Robertson gelegen in de West-Kaap.
Vinificatie
De Beck Brut is gemaakt volgens dezelfde methode als Champagne; de méthode traditionnelle die hier de 'Methode Cap Classique' wordt genoemd. De wijn ondergaat een tweede gisting van 15 tot 18 maanden, wat de wijn een verfijnde bubbel geeft.
Geur
In de neus frisse aroma's van limoen, citroen, meloen, peer, perzik en abrikoos, aangevuld met subtiele tonen van toast.
Smaak
Een romige, finesserijke 'vonkelwijn' met aroma's van steenfruit, citrus, toast en brioche. De wijn is door de aangename zuren, rijpe fruitaroma's en fijne mousse goed in balans.
Serveren bij
Lekker als culinair of feestelijk aperitief. Ook heerlijk als begeleider van schaal- en schelpdieren.
Land: | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Subregio/Classificatie: | Western Cape |
Wijnhuis: | Graham Beck |
Wijnsoort: | Mousserend |
Druivenras: | Chardonnay, Pinot Noir |
Jaargang: | Non-Vintage |
Alcoholpercentage: | 12% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 8-10 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |