Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Gold Label 2015

Gold Label 2015

€91,25
op voorraad
Beschrijving

Over het wijnhuis

In het noorden van Alentejo, ter hoogte van Lissabon, ligt het wijnhuis Quinta do Mouro. Het wijnhuis is eeuwenlang in het bezit geweest van de Zagalos familie. Echter kocht Tandarts Miguel Louro, toen nog in zijn twintiger jaren, in 1979 het historische Quinta do Mouro. Het grootste gedeelte van het benodigde kapitaal had hij vergaard door het winnen met pokeren. In eerste instantie wilde hij een dure auto kopen, maar koos uiteindelijk toch voor het wijnhuis.

De oudste gebouwen op het domein dateren uit de 18de eeuw en toen werd er al een ruimte voorzien voor het produceren van wijn (die vandaag nog steeds gebruikt wordt). In 1989 plantte Miguel de eerste wijnstokken en begon aan een hoog tempo met het bouwen van een reputatie. Hij staat bekend om zijn levendige persoonlijkheid en dit komt ook terug in de wijnen. Wijnen met karakter die het resultaat zijn van innovatie en experimenteren (soms succesvol, soms niet) zonder blind mee te gaan met de trends in de markt. Als beloning voor zijn inspanningen werd Miguel in 2016 verkozen tot producent van het jaar. Volgens ons terecht als je zulke toppers van wijnen kan maken!

Wijngaard en regio

Afkomstig van de beste wijngaarden in de Vinho Regional Alentejano

Vinificatie

De handmatige oogst gaat in dozen van maar 20 kg. De druiven worden geplet met de voeten in open tanks gedurende twee dagen in koude onderdompeling. Fermentatie vindt plaats in
roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling.

Geur

Met name de zwarte bessen domineren de aroma's, maar er zijn wel hints van rode vruchten en kruiden terug te vinden.

Smaak

Het sap is fluweelzacht en geconcentreerd. De zuren, de tannine en de aroma's komen perfect samen.

Serveren bij

Lekker bij stevige gegrilde gerechten.