Over het wijnhuis
Cecilia Beretta is de trots van de familie Pasqua, opgericht begin jaren tachtig. De wijnen van Cecilia Beretta vertegenwoordigen de authentieke smaken en waarden van Verona, Italië. Een unieke selectie wijnen waarin je kwaliteit en persoonlijkheid van de regio terug proeft. Het doel van Cecilia Beretta is het herwaarderen van het kostbare karakter van de traditionele wijnen uit Valpolicella en Soave. Een streek met een unieke en originele territoriale geschiedenis. Een beperkte selectie van wijnen van grote kwaliteit, met respect voor tradities en erfgoed, maar op een innovatieve manier. De productie is beperkt tot tweehonderdduizend flessen per jaar.
Wijngaard en regio
De druiven voor deze wijn komen uit het zuidelijke deel van het gebied rondom het Gardameer in Veneto.
Vinificatie
Nadat ze met de hand zijn geoogst, worden de druiven samen geperst. Contact met de rode druivenschillen zorgt voor de zachte, elegante zalmkleur. De alcoholische gisting vindt plaats na 24 uur koude inweking. Geselecteerde gisten worden gebruikt om de fermentatie op gang te brengen in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 13-14 °C gedurende ongeveer 20 dagen. De wijn blijft vervolgens een maand op de droesem liggen voordat hij wordt gebotteld.
Geur
In de neus aroma's van rijpe grapefruit, kersen, frambozen en florale tonen.
Smaak
De wijn heeft veel structuur, mineraliteit en frisheid. Een intense, maar frisse rosé die je het liefst koud drinkt op een warme lente- of zomeravond.
Serveren bij
De wijn past uitstekend bij schaal- en schelpdieren, gegrilde zeebaars of een elegante risotto.
Land: | Italië |
Regio | Veneto |
Subregio/Classificatie: | nvt |
Wijnhuis: | Cecilia Beretta |
Wijnsoort: | Rosé |
Druivenras: | Carmenère, Corvina Veronese, Sauvignon Blanc |
Jaargang: | 2021 |
Alcoholpercentage: | 12.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 8-10 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Ja |