Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Range Pinot Noir 2020

Range Pinot Noir 2020

€14,25
op voorraad
Elegante Nieuw-Zeelandse pinot noir van uitzonderlijke kwaliteit!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Een van de meest toonaangevende bedrijven van Hawke's Bay is Esk Valley. Het ligt bij Bay View, direct ten noorden van pittoreske Hawke's Bay. Esk Valley was in de jaren dertig van de vorige eeuw al een succesvol wijnbedrijf. In latere jaren gingen de zaken minder en 20 jaar geleden werd het overgenomen door Sir George Fistonich, de oprichter van Villa Maria. Daarmee begon een nieuwe succesperiode.

Gordon Russell geldt als één van Nieuw-Zeelands meest befaamde wijnmakers. Russell besteedt veel aandacht aan de kwaliteit van de wijngaarden. De beste rode wijnen komen van hellingen direct rond het wijnhuis en van de wereldberoemde Gimblett Gravels, een paar kilometer verderop. Gordon Russel gelooft dat textuur in een wijn even belangrijk is als een mooie geur en een elegante smaak. Met 'textuur' bedoelt Gordon de balans en harmonie van de wijn, samen met de smaakrijkdom en complexiteit. Hij geeft zijn wijnen deze textuur door kleinschalig te werken en zoveel mogelijk met de hand te doen, zoals het plukken van de druiven op de terrassen rond het wijnhuis. Dat levert bijzondere wijnen op, die elegantie combineren met een geweldige diepgang.

Wijngaard en regio

De druiven zijn afkomstig uit de regio Marlborough, sinds een goede dertig jaar vooral bekend vanwege de productie van kwaliteitswijnen gemaakt van sauvignon blanc. Maar er is meer in Marlborough. De op één na meest aangeplante druif in Marlborough is meteen ook dé blauwe druif waar Nieuw-Zeeland om bekend staat, namelijk de pinot noir.  De druiven voor deze wijn komen uit wijngaarden in Wairau- en Awatere Valley. De opbrengsten zijn laag, zodat het fruit dat geoogst wordt van hoge kwaliteit is. 

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens ontsteeld. Het gistende sap en de schillen worden met de hand ‘omgeroerd’ om de zachte tannines en wat kleur los te maken uit de schil. Aansluitend rijpt de wijn ongeveer twaalf maanden op barriques voordat de uiteindelijk blend wordt gemaakt en gebotteld.

Geur

In de neus aroma's van rode kersen, aardbei en een vleug vanille.

Smaak

Heerlijk fris en elegant glas rode wijn met goede zuren, lekker sap en ook wat hout. Daarnaast smaken van aardbei, rode kersen, een vleugje vanille en wat rode paprika. Complex maar lichtvoetig en een milde zachte afdronk.

Land: Nieuw-Zeeland
Regio Marlborough
Subregio/Classificatie: Marlborough IG
Wijnhuis: Esk Valley (Villa Maria Estate)
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Pinot Noir
Jaargang: 2018
Alcoholpercentage: 13.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 14-16 graden
Afsluiting: Schroefdop
Bio: Nee