Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pinot Blanc Réserve 2020

Pinot Blanc Réserve 2020

€12,95 €9,75
op voorraad
Zuiver, zacht, Elzas pur sang!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Dit echte familiebedrijf maakt zuivere, biodynamische wijnen in het Elzas gebied. Met ca 150 verschillende percelen in het bezit maakt Engel een compleet assortiment aan typische Elzas wijnen. Als expert van het mengen van sap van verschillende percelen is de kwaliteit consistent: zuiver, elegant, finesse en in balans! Een absoluut voorbeeld voor de spraakmakende wijnen uit deze prachtige regio!

Wijngaard en regio

Afkomstig van drie percelen in Rorschwihr op ongeveer 20 kilometer van Colmar in de Elzas. Het zijn zanderige kleibodems met een hoog kalkgehalte. De wijngaarden liggen op een lichte helling gericht op het zuiden en oosten. De druivenstokken zijn 30, 33 en 37 jaar oud. Wijnen in de AOC Pinot Blanc mogen gemaakt worden van diverse Pinot-druivenrassen, niet alleen het druivenras Pinot Blanc. Zoals gebruikelijk is voor veel AOC Pinot Blanc-wijnen, is deze wijn gemaakt van de Pinot Auxerrois.

Vinificatie

Hele trossen worden tegelijk geperst. Vervolgens een koude schilweking op 8-10 graden. De gisting vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 18-20 graden. Daarna rijpt de wijn nog 6-8 maanden op de gistcellen ('sur lie'). Hierdoor wordt de wijn complexer en iets romiger van textuur.

Geur

In de neus rijp fruit, perzik, kweepeer en vanille aangevuld met kruidige toetsen.

Smaak

Een sappige ronde Pinot Blanc boordevol intense fruitexpressie. Aangenaam zacht en fris in de mond, in balans door aangename zuren en frisheid. 

Serveren bij

Lekker bij uientaart en paté. Ook heerlijk bij vol-au-vent (kalfs- of kipragout) en bij witte asperges. 

Land: Frankrijk
Regio Elzas
Subregio/Classificatie: AOC Alsace
Wijnhuis: Domaine Fernand Engel
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Pinot Blanc
Jaargang: 2020
Alcoholpercentage: 12.5%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 8-10 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Ja