Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Crémant Brut d'Alsace Chardonnay 2020

Crémant Brut d'Alsace Chardonnay 2020

€17,25
op voorraad
Knisperend frisse zuivere bubbel uit de Elzas!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Dit echte familiebedrijf maakt zuivere, biodynamische wijnen in het Elzas gebied. Met ca 150 verschillende percelen in het bezit maakt Engel een compleet assortiment aan typische Elzas wijnen. Als expert van het mengen van sap van verschillende percelen is de kwaliteit consistent: zuiver, elegant, finesse en in balans! Een absoluut voorbeeld voor de spraakmakende wijnen uit deze prachtige regio!

Wijngaard en regio

Afkomstig van vier percelen in Rorschwihr en drie in Orschwiller, beide in de buurt van Colmar in de Elzas. De bodems bij Rorschwihr hebben een donkere, kalkrijke bodem met veel klei en zand. Ze liggen op een lichte helling en zijn gericht op het oosten en zuidoosten. De percelen bij Orschwiller zijn kalkhoudend met slib, zand, klei en 15 tot 20% graniet. Ze hebben een lichte helling en zijn gericht op het oosten en zuiden. De druivenstokken zijn 10, 15, 18 en 20 jaar oud.

Vinificatie

De Crémant d'Alsace is gemaakt volgens dezelfde methode als Champagne; de méthode traditionnelle. De wijn ondergaat een tweede gisting van 18 maanden, wat de wijn een verfijnde bubbel geeft.

Geur

In de neus aroma's van citrus, citroen, grapefruit, brood en zelfs iets rokerig.

Smaak

Frisse stijl Crémant met tonen van citrus, grapefruit en limoen die fijn in balans zijn met smaken van toast. Gebalanceerde zuurtjes en een lichte romigheid!

Serveren bij

Lekker als culinair of feestelijk aperitief. Ook heerlijk als begeleider van schaal- en schelpdieren.

Land: Frankrijk
Regio Elzas
Subregio/Classificatie: AOC Crémant d'Alsace
Wijnhuis: Domaine Fernand Engel
Wijnsoort: Mousserend
Druivenras: Chardonnay
Jaargang: 2020
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 8-10 graden
Afsluiting: Kurk
Bio: Ja