Over het wijnhuis
Di Ubaldo is een wijnhuis dat pas een kleine 15 jaar bestaat en ligt in het noorden van de Abruzzen, de bakermat van de Montepulciano D’Abruzzo. Het wijnhuis is een familiebedrijf en is in handen van de familie Di Ubaldo. Voorheen was de familie werkzaam in de textielindustrie en om die geschiedenis eer aan te doen hebben ze deze bijzondere stoffen etiketten bedacht. Zelf bedacht, zelf ontworpen en zelf gemaakt: un vino di stoffa!
Wijngaard en regio
De familie gaat uitsluitend biologisch te werk en gelooft in een optimale en natuurlijke balans tussen bodem, plant en klimaat om de beste druiven te produceren. Er wordt voornamelijk met lokale druiven gewerkt, denk bijvoorbeeld aan Pecorino, Trebbiano en Montepulciano D’Abruzzo.
Vinificatie
Schilcontact op lage temperatuur voor 48 uur. Aansluitend gecontroleerde fermentatie voor 20 dagen. Rijping op de lie met regelmatig bâtonnage.
Geur
In de neus aroma's van tropisch fruit en witte bloemen.
Smaak
De smaak is fris maar hartig met een goede structuur. Gebalanceerde zuren en een fijne afdronk, genieten!
Serveren bij
Heerlijk bij een vette zalm en bij visgerechten. Daarnaast heerlijk bij kipgerechten.
Land: | Italië |
Regio | Abruzzen |
Subregio/Classificatie: | Pecorino Abruzzo DOC |
Wijnhuis: | Di Ubaldo |
Wijnsoort: | Witte Wijn |
Druivenras: | Pecorino |
Jaargang: | 2020 |
Alcoholpercentage: | 13.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 12% |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |