Over het wijnhuis
Het Marlborough Estate is het harde werk van de zuidelijke man Andrew en zijn kleine team die elke basis in hun boetiekwijnbedrijf dekken. Andrew groeide op in Marlborough waar ook zijn passie voor de mistige baaien van deze regio ontwikkelde. Andrew heeft zijn ervaring opgedaan in verschillende grote wijnhuizen over de hele wereld. Maar in 2008 was het tijd voor een nieuwe stap. Zijn doel is om wijnen te maken waar de cultuur van Nieuw-Zeeland in verwerkt is.
Wijngaard en regio
Deze regio is dankzij verschillende micro klimaten uitermate geschikt voor het maken van wijn. Warme dagen worden gecompenseerd met voldoende koelte in de nacht. Hierdoor kunnen de druiven uitstekend rijpen. Daarbij is de grond erg rijk aan verschillende mineralen. De druiven kunnen met dat fundament een bijzonder karakter ontwikkelen.
Vinificatie
Het fruit wordt in de koelte van de ochtend geoogst en gedurende 6 uur op de huid geweekt. Vervolgens fermenteert de wijn met een unieke combinatie van gist, wat zorgt voor een mooi mondgevoel en textuur.
Geur
In de neus aroma's van steenfruit, meloen en subtiele kruiden.
Smaak
De wijn is fris, kruidig en zuiver, heeft aangename zuren en veel structuur.
Serveren bij
Heerlijk als aperitief, bij varkensvlees en bij salades.
Land: | Nieuw-Zeeland |
Regio | Marlborough |
Subregio/Classificatie: | nvt |
Wijnhuis: | Marlborough Estate |
Wijnsoort: | Witte Wijn |
Druivenras: | Pinot Gris |
Jaargang: | 2021 |
Alcoholpercentage: | 13% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 8-10 graden |
Afsluiting: | Schroefdop |
Bio: | Nee |