Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Cuvee Marine 2021

Cuvee Marine 2021

€8,75 €6,75
op voorraad
Beschrijving

Over het wijnhuis

Al bijna honderd jaar werken drie generaties van de familie Prataviera-Jegerlehner met veel passie in hun wijngaarden in de Gascogne. Zij zijn erin geslaagd een breed scala aan elegante en frisse wijnen te ontwikkelen, mede dankzij het uitzonderlijke terroir. 

Wijngaard en regio

De wijngaard strekt zich uit over 200 hectare grond in de Côtes de Gascogne.

Vinificatie

De druiven worden ’s nachts en in de vroege ochtend geoogst om de aroma’s te behouden en oxidatie te voorkomen. Lange maceratie met de schil waarna de druiven onder stikstof wordt geperst om zo de aroma’s en frisheid te behouden en het bruin worden van de sap te voorkomen. Vervolgens rijpt de wijn nog minimaal 3 maanden in RVS- en betonnen tanks.

Geur

Je ruikt rijp steenfruit zoals perzik en nectarine.

Smaak

Dit proef je ook terug in de smaak, samen met rijpe grapefruit. Deze rijpe grapefruit zorgt voor een subtiel en prettig bittertje in de nasmaak.

Serveren bij

Lekker bij verschillende frisse salades met vis of met gegrilde groenten of een frisse kaas. Een Caprese salade, tomaten- of paprikasalade zal goed passen bij de frisse tonen van deze wijn. Laat vooral een klein zuurtje terugkomen in de dressing of de vinaigrette.