Over het wijnhuis
Trapiche is opgericht in 1883 met een kleine wijngaard aan de voet van de Andes, genaamd El Trapiche. Begonnen als lokale onderneming is Trapiche inmiddels uitgegroeid tot wijnhuis van formaat met ruim 1.000 hectare aan wijngaarden. Daarnaast werken ze samen met meer dan 300 wijnboeren in de omgeving, om wijn van de beste terroirs uit Mendoza te kunnen aanbieden.
Wijngaard en regio
Afkomstig van verschillende wijngaarden in Tunuyán en San Carlos, in Uco Valley (Mendoza, Argentinië). De wijngaarden hebben een zanderige leembodem en liggen op 1100 meter hoogte.
Vinificatie
De druiven worden ontsteeld en geperst. De gisting vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 15 graden. Een deel van de wijn ondergaat een malolactische vergisting. Dit zet het scherper appelzuur om in milder melkzuur, het geeft de wijn een romiger mondgevoel. Na de gisting rijpt de wijn 9 maanden in eikenhouten vaten.
Geur
In de neus krachtige aroma's van appel, vanille, honing en een vleug specerijen.
Smaak
Een volle wijn, rond van smaak met een zachte afdronk.
Serveren bij
Heerlijk bij schelp- en schaaldieren, pasta met zeevruchten of witvis. Ook heerlijk bij witte kazen, zoals geitenkaas en brie.
Land: | Argentinië |
Regio | Mendoza |
Subregio/Classificatie: | Mendoza |
Wijnhuis: | |
Wijnsoort: | Witte Wijn |
Druivenras: | Chardonnay |
Jaargang: | 2022 |
Alcoholpercentage: | 13.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 8-10 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Nee |