Over het wijnhuis
De familie Piccolo verbouwt al eeuwen wijnstokken in Toscane, sterker nog, hun familiegeschiedenis is terug te traceren tot begin 1300. Poggio Piccolo werkt puur biologisch. Ze volgen nauwkeurig de voorgeschreven regels, en meer, om gezonde en verse druiven te produceren. Uiteraard worden geen pesticiden of synthetische meststoffen gebruikt en slechts een klein aantal specifieke behandelingen met koper en zwavel worden toegepast.
Wijngaard en regio
Vandaag de dag beheren ze in twee gebieden in Toscane wijngaarden: Maremma (aan de kust) en in Chianti. Ook in de beroemde Val d’Arno heeft de familie Piccolo wijnstokken staan. Deze vallei strekt zicht uit van Florence tot aan Arezzo en werd al door Leonardo da Vinci benoemd als een van de meest vruchtbare terroirs van Italië. Hij had geen ongelijk, de ondergrond is een combinatie van klei en kiezel en dit resulteert in meer dikte in de wijn. Deze samenstelling is ook terug te zien in ‘Le Balze’ in hetzelfde gebied, de legendarische rotsformaties van gestold klei en kiezel.
Vinificatie
De wijn rijpt na de fermentatie op eikenhouten vaten.
Geur
In de neus aroma's van rood fruit en specerijen.
Smaak
De smaak is mooi gebalanceerd en heeft een degelijke body met weer het rode fruit uit de neus. Door het rijpen op houten vaten is de tannine aangenaam.
Serveren bij
Heerlijk bij klassieke pastagerechten.
Land: | Italië |
Regio | Toscane |
Subregio/Classificatie: | Chianti DOC |
Wijnhuis: | Poggio Pinare |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Sangiovese, Canaiolo |
Jaargang: | 2020 |
Alcoholpercentage: | 12.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Kurk |
Bio: | Ja |