Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Orce Chardonnay 2021

Orce Chardonnay 2021

€8,75
op voorraad
Loepzuivere frisse Spaanse zomerse witte wijn met een strak droge afdronk!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Bodega Martinez Saez is een familie wijnhuis waar ambacht wordt gecombineerd met de nieuwste technologieën. Het wijnhuis is in 2001 verbouwd en bevat ultramoderne installaties, waarbij de vinificatie plaats vindt in een ondergrondse wijnkelder waar de temperatuur en luchtvochtigheid strikt worden gecontroleerd. Bovendien geschiedt de fermentatie en filtering op een traditionele wijze en worden er geen sulfiet en suikers aan toegevoegd.

Het wijnhuis werkt uitsluitend met druiven afkomstig uit eigen wijngaarden om de kwaliteit te waarborgen. Het gehele jaar wordt de wijngaard zorgvuldig onderhouden en activiteiten zoals snoeien en oogsten gebeurt op een milieuvriendelijke en duurzame manier om erosie en bodemdegradatie tegen te gaan. Wijnmaker Antonio Rodriguez heeft naast Castilla la Mancha ook ervaring opgedaan in de regio Rioja en Valdepeñas. 

Wijngaard en regio

Castilla La Mancha is het grootste wijngebied in heel Europa (450.000ha). De Denomación de Origen (D.O.) Castilla La Mancha, gelegen in centraal Spanje, is een uitgestrekte Oude Wereld streek met een opwindende heropleving. Een streek waar hedendaags steeds meer karakteristieke kwaliteitswijnen worden geproduceerd. De winters zijn bitter koud en de zomers zijn heet, de zon schijnt 12-14 uur per dag. Regenval is er schaars en daarom zijn de wijnstokken wijd verdeeld om elke plant haar aandeel in de kleine hoeveelheid water die valt te gunnen. Er is één voordeel door het uitdagende klimaat in Castilla La Mancha, slechts enkele wijngaardplagen of ziekten kunnen overleven waardoor druiven op een ecologische wijze ziektevrij groeien.

Het landgoed van Martinez Saez heeft een totale oppervlakte van 550 hectare waar zowel druiven als olijven worden verbouwd. De wijngaarden liggen op 900 meter hoogte wat frisheid, hoge fruitconcentratie en structuur geeft aan de druiven. De opbrengst per wijnrank is laag (gem. 1,5kg) en in combinatie met het gunstige klimaat verkrijgen de druiven intense aroma’s. 

Vinificatie

De druiven worden hand geplukt en geselecteerd. Het voorgisten wordt gevolgd door de normale gisting bij een gecontroleerde temperatuur. Na de koude fermentatieworden de druiven gerijpt op eigen schillen (sur-lie). 

Geur

In de neus aroma's van citroen- en limoenschil, steenvruchten en florale tonen.

Smaak

De wijn is verfrissend in de mond door aanhoudende aroma's van citrusvruchten. Krachtig en fruitig in de aanzet met een aangename lange droge afdronk.

Serveren bij

Deze wijn kan goed als aperitief, bij salades, sushi en allerlei vissoorten.

Land: Spanje
Regio Castilla La Mancha
Subregio/Classificatie: D.O. Castilla La Mancha
Wijnhuis: Bodegas Martin Saez
Wijnsoort: Witte Wijn
Druivenras: Chardonnay
Jaargang: 2021
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 6-8 graden
Afsluiting: Schroefdop
Bio: Ja, niet gecertificeerd