Over het wijnhuis
Wat ooit begon als een feestelijke aangelegenheid waar drie vaten aan druiven met de voeten werden gestampt in 1996, groeide uit tot de geboorte van het eerste micro-wijnhuis van de Westkaap in 1997. De focus? Pinot Noir.
In 2007, toen de wijnen van Catherine Marshall al wereldwijd vermarkt werden, koos ze ervoor om haar aandacht richting Elgin te verleggen. Met de druiven uit dit cool climate gebied worden zowel witte als rode wijnen geproduceerd, met een fris en aromatisch gevoel.
Catherine Marshall Wines is de eerste wijnrange in Zuid-Afrika dat naar een gelijknamige vrouwelijke wijnmaker vernoemd is.
Wijngaard en regio
De druiven komen van oude Merlot-wijnstokken gelegen in het Polkadraai gebied uit de regio Stellenbosch.
Vinificatie
Clusters druiven worden ontsteeld en gedeeltelijk gekneusd na strenge sortering. Spontane fermentatie in kleine fermentatievaten gedurende veertien dagen en aansluitend geperst in een kleine mandpers. De wijn wordt vervolgens overgeheveld naar kleine Franse eikenhouten vaten voor secundaire malo-lactische gisting en rijping voor 12 maanden.
Geur
In de neus lopen aroma's van zwart fruit, waarbij met name pruimen domineren.
Smaak
De smaak is mooi in balans door de mooie zuren. Een sappige afdronk zorgt voor een heerlijk glas.
Serveren bij
Heerlijk bij stoofvlees, wild en gerijpte kazen.
Land: | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Subregio/Classificatie: | Stellenbosch |
Wijnhuis: | Catherine Marshall |
Wijnsoort: | Rode Wijn |
Druivenras: | Merlot 86%, Cabernet Franc 14% |
Jaargang: | 2017 |
Alcoholpercentage: | 13.5% |
Inhoud: | 75cl |
Serveertemperatuur: | 16-18 graden |
Afsluiting: | Schroefdop |
Bio: | Ja, tevens vegan, beiden niet gecertificeerd |