Zomer = BBQ! Kolen, gas, of op open vuur, niks gaat boven een goed gegrild stuk vlees of groente. Deze pagina is onze ode aan vuur, rook en kolen! Elke week komt op deze pagina een nieuw recept online met door ons geselecteerde bijpassende wijnen.
#1 BAD BUFFALO BURGERS
Règâh Rub Bad Buffalo Gun Powder is oorspronkelijk gemaakt voor Brisket en niet zonder succes. De Rokende Regahs hebben dan ook veel prijzen in de wacht gesleept met deze rub. Al snel kwamen zij erachter dat deze rub ook voor iets anders geweldig is namelijk.......HAMBURGERS! Één van de meest bereide gerechten op de BBQ en nu met deze Regah Rub heel simpel om te maken. Dit recept is zonder toppings en poespas. Pure smaak, keep it simple. Toppings mogen, denk aan sla, tomaat, uitje..Eigenlijk niet nodig, beetje premium bbq saus is genoeg.
- Aantal: 4 Burgers
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Amerikaans
Ingredienten
- 25 gram Regah Rub Bad Buffalo Gunpowder
- 500 gram Half om Half gehakt (of 500 gram rund)
- 1 Ei (large)
- Voorbereiding
Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar heen. Kneed het gehakt goed, daar gaat het lekker van plakken en krijg je mooie stevige burgers.
Verdeel het aangemaakte gehakt in 4 porties van ongeveer 130 gram per stuk. Draai nu van ieder deel een gehaktbal. Zorg dat bal mooi rond is zonder scheuren. Druk vervolgens de gehaktbal plat tot een hamburger.
Maak je hamburgers enkele uren van te voren en laat ze opstijven in de koelkast. Haal ze 30 minuten voordat je wil gaan grillen tevoorschijn om het vlees op kamertemperatuur te laten komen. - Bereiding
Deze Bad Buffalo Burgers zijn de op de BBQ heerlijk maar ook uit de (grill)pan zijn ze geweldig.
Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte. Gebruik, indien aanwezig, een gietijzeren rooster. Zorg dat de temperatuur van de BBQ zo tussen de 175c en 200c ligt.
Grill nu de hamburger dicht direct boven het vuur. Er zijn heel veel verschillende manieren om de hamburger te bereiden en iedereen heeft zijn eigen favoriete manier. Het belangrijkste is dat je een kern temperatuur van minimaal 70 graden bereikt. Dit omdat het varkensvlees bevat (indien je half-on-half hebt gebruikt).
Wijntip:
Tijdens het koken (wit): Bodega Rezabal Txakoli 2021 (bestellen)
Bij de burger (rood): Piandimare Montepulciano d'Abruzzo 2020 (bestellen)
---------------------------------------------
#2 DIRTY BALLS OF MEAT
Dirty Meat Ball. Lekkere, smerige, gehaktballen. Dat maak je gemakkelijk met Regâh Rub Ol’Timers Dirty Hogs. Deze rub brengt je een authentieke gehaktbal met een Haags tintje.
- Voorbereiding: 10 minutes
- Kooktijd: 30 minutes
- Totale duur: 40 minutes
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Nederlandse keuken
Ingredriënten
- 30 gram Règâh Rub Ol’Timers Dirty Hogs
- 500 gram Gehakt (Wij gebruiken graag half-om-half)
- 30 gram Paneermeel (Optioneel)
- 1 Ei
- Roomboter
- Olie
Bereiding
- Doe alles bij elkaar in een kom en meng het stevig. Je merkt dat door goed kneden de gehaktballen beginnen te plakken. Dat is top. Dat betekent dat je bijna klaar bent en mooie stevige ballen gaat krijgen.
- Zet nu een pan met een dikke bodem op het vuur. Doe een flinke klont roomboter met een scheutje olie in de pan en zet het vuur half aan. Laat de pan nu op het gemakt lekker heet worden. Zodra de boter begint te verkleuren braad je de gehaktballen aan in de pan. Zodra er overal een lekkere korst op zit doe je het vuur laag en de deksel op de pan.
Laat de pan nu even een tijdje sudderen en voeg na 10 minuten 100ml water toe. Zodra de ballen een interne temperatuur van 65/70c hebben bereikt zijn ze klaar.
Wijntip:
Tijdens het koken (wit): Nius Verdejo Sauvignon Blanc (bestellen)
Bij de dirrrrty balls of meat (rood): Vinai Gajardo Rosso Veneto (bestellen)
---------------------------------------------