Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artisanal Collection 2019

Artisanal Collection 2019

€18,75
op voorraad
Volle, krachtige, stevige maar zeer toegankelijke premium blend uit Nieuw-Zeeland!
Beschrijving

Over het wijnhuis

Een van de meest toonaangevende bedrijven van Hawke's Bay is Esk Valley. Het ligt bij Bay View, direct ten noorden van pittoreske Hawke's Bay. Esk Valley was in de jaren dertig van de vorige eeuw al een succesvol wijnbedrijf. In latere jaren gingen de zaken minder en 20 jaar geleden werd het overgenomen door Sir George Fistonich, de oprichter van Villa Maria. Daarmee begon een nieuwe succesperiode.

Wijngaard en regio

'Grote man' achter de wijnen is de hoofdwijnmaker Gordon Russell. Gordon Russell geldt als één van Nieuw-Zeelands meest befaamde wijnmakers. Russell besteedt veel aandacht aan de kwaliteit van de wijngaarden. De beste rode wijnen komen van hellingen rond de winery en van de wereldberoemde Gimblett Gravels, een paar kilometer verderop. Daarnaast komen druiven voor witte wijnen en pinot noir van het Zuider Eiland, zoals sauvignon blanc uit Marlborough, omdat in Hawke's Bay niet koel genoeg is voor sauvignon. Gordon
Russell gelooft dat textuur in een wijn even belangrijk is als een mooie geur en een elegante smaak. Met 'textuur' bedoelt Gordon de balans en harmonie van de wijn, samen met de smaakrijkdom en complexiteit. Hij geeft zijn wijnen deze textuur door kleinschalig te werken en zoveel mogelijk met de hand te doen, zoals het plukken van de druiven op de terrassen rond de winery. Dat levert bijzondere wijnen op, die elegantie combineren met een geweldige diepgang. Met hun unieke karakter zijn ze een weerspiegeling van Esk Valley in haar totaliteit.

Vinificatie

Twaalf maanden op eikenhouten barriques, waarvan 25% nieuw.

Geur

In de neus aroma's van pruimen, gedroogde kruiden en wat hout.

Smaak

In de smaak heerlijk rijp fruit, bramen, pruimen, zwarte bessen, kersen. Stevig, aantrekkelijk hout. Jong al heerlijk om te drinken, maar de rijpe tannines zorgen er voor dat deze wijn heel wat jaren mee kan. 

Serveren bij

Goed te combineren met het meeste (rode) vlees en met wildgerechten. Een aanrader bij lamsvlees.

Land: Nieuw-Zeeland
Regio North Island
Subregio/Classificatie: Hawke's Bay
Wijnhuis: Esk Valley
Wijnsoort: Rode Wijn
Druivenras: Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec
Jaargang:
Alcoholpercentage: 14%
Inhoud: 75cl
Serveertemperatuur: 16-18 graden
Afsluiting: Schroefdop
Bio: Nee